Listen Up!

Het was voor mij ook even schrikken maar er zijn dus belangrijkere dingen in het leven dan mijzelf. Bijgevolg zal het hier vandaag uitzonderlijk eens niet over Steven Pauwels gaan maar over veel coolere shit. Wat lopen betreft; Ik kan maar niet genoeg benadrukken hoe onbelangrijk dat is. Het moet gezegd, sport is uiteindelijk niet meer een bijzaak in het leven. De belangrijkste bijzaak zonder meer maar toch.. Schermafbeelding 2015-04-17 om 16.09.52 Niet zo heel lang geleden werd mij gevraagd peter te zijn van Levensloop Leuven. Samen met Johan Swinnen zou ik mee deze levensloop promoten en zorgen dat iedereen in Leuven weet wat een Levensloop juist is en meer nog, zorgen dat iedereen ook effectief deelneemt aan dit evenement. De keuze voor Johan Swinnen als peter spreekt voor zich. Deze wereldvermaarde super-Einstein dude houdt zich in de kelders van het Leuvense Gasthuisberg bezig met onwaarschijnlijk belangrijk kankeronderzoek. De keuze voor mij als peter moet iets zijn geweest tussen: “Shit, Lukaku kan niet” en “We zoeken best ne loper ofzo die de klok rond kan lopen, zoals wij hier doen.” en “Ja, die gast kan precies goed moeilijke dingen uitleggen zoals ‘trailrunning’ enzo.” (Trailrunning!? Whuut?)

Hoe dan ook, na enige overpeinzing bevestigde ik dat ik graag keihard zou meedoen. ‘Ja’ zeggen is niet meteen iets wat ik vaak doe, eigenwijs als ik ben. Maar dit keer is anders. Niet alleen is peter zijn supercool. Daarnaast dient mijn lopen en ik eindelijk eens een belang dat groter is dan mezelf. Kanker is very uncool. Jaarlijks komen er in België 65.000 nieuwe gevallen van kanker bij. U rekent goed, dat zijn dus elke dag 178 mensen in België die te horen krijgen dat ze kanker hebben. Langs de andere kant daalt de mortaliteit jaarlijks met ongeveer 1%. (Cijfers Nationaal Kankerplan) Deze trend is toe te schrijven aan de vooruitgang van het wetenschappelijk onderzoek en dat kost natuurlijk geld. Zonder geld kunnen brainiacs als Johan Swinnen niet werken en dat zou behoorlijk triest zijn, zeg zelf.

Stichting Tegen Kanker heeft als voornaamste prioriteit geld zoeken om bij te dragen aan dat wetenschappelijk onderzoek. Uiteraard is dat geen detail. Er zijn dezer dagen bijzonder veel ‘goede doelen’ in de wereld, waaronder ook heel wat die te maken hebben met kanker. Toch verkies ik deel uit te maken van een organisatie die de ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek als prioriteit ziet en niet ‘het kopen van knuffeldieren voor zieke kindjes’. (Al wil ik het belang van knuffeldieren voor zieke kindjes niet bagatelliseren.)

foto 3

Ook belangrijk vind ik de wijze waarop fondsen worden verworven. De actie ‘Levensloop’ is een goed idee. Het brengt een zeer zwaar thema als kanker samen met iets heel luchtigs en onbelangrijk als lopen. Zodoende kan er samen gelachen, gedanst, gevierd en gegeten worden. Levensloop is dus allesbehalve een blijtconcert. Er zijn talloze livebands die voor de sfeer zorgen, er is bier, er is eten en er is ook wat geloop. Alles wat het leven mooi maakt dus en dat 24u lang. Ik zou een erg lange uitleg kunnen doen over hoe teams elkaar 24u lang aflossen en waarom. Of hoe u kan deelnemen en wanneer,.. Maar enkele professionals hebben dat reeds mooi gebundeld op de volgende webpagina: http://www.levensloop.be/relays/leuven-2015 Voor actueel nieuws kijkt u best op: https://www.facebook.com/pages/Levensloop-Leuven/276810462453791?fref=ts

U ziet, het is heel wat doordachter dan boecht verkopen aan verkeerslichten, ongevallen veroorzaken en met de opbrengst van deze acties ambulances kopen. (no offence) Reden te meer dus om mee te doen of op zijn minst eens een bezoekje te brengen aan de Kazerne van Heverlee het weekend van 25 en 26 april. Het is heel simpel, zelfs als u ter plaatse een pint drinkt of een hamburger eet dan gaat de opbrengst daarvan naar kankeronderzoek. (Ik ben nu ook heel erg gemotiveerd mij lazarus te zuipen maar ik moet er toch even op wijzen dat overmatig alcoholgebruik tot leverkanker kan leiden.)

Als u nog steeds twijfelt of u al dan niet zou komen dan hoop ik dat ik u alsnog kan overtuigen met mijn aanwezigheid. (Just kidding.) En als u echt echt niet kan komen dan kan u natuurlijk nog steeds uw steentje bijdragen door een gift te doen. Meer info op: http://www.levensloop.be

Als u geen fan bent van online transacties dan kan u ook steeds mij en mijn collectebus opzoeken. Wij zijn tegenwoordig een onafscheidelijk duo en wij verzamelen al uw rosse, zilveren en gouden centen en zelfs uw geldpapier dat u kan missen! Foto op 17-04-15 om 16.13 Natuurlijk ga ik als fiere peter zelf keihard meedoen aan de Levensloop in Leuven! De start zal ik allicht niet halen aangezien ik eerder die dag de klassieker der trailklassiekers zal betwisten in Bouillon. Het blijft natuurlijk vingerdik kijken of ik het nog wel kan enzo natuurlijk. Zo gaat dat dan als je lang buiten competitie blijft. Door ziekte kon ik helaas geen voorbereidende wedstrijden meer lopen maar goed. De outcome ziet u dan wel. We dwalen hier weer af. Nadat ik dus de start zal missen zal ik tijdens de 24 uren na de start wel zo vaak mogelijk present tekenen. Voor wie mij zoekt, ik vertoef allicht ergens in de nabijheid van een tapinstallatie. Hopelijk tot dan!

Wees gegroet! Stevow LL 2015 - e-banner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s